Ik hou niet van mijn naam: wat ik moet doen

Te wijdverbreid, verouderd of vreemd – het is niet altijd van degenen die het dragen. Wat kan worden gedaan zodat de naam echt eigen wordt?

Ouders noemden hem sigismund shlomo. Maar 22 jaar later besloot hij zichzelf Zigmund te noemen. Freud, de oprichter van de psychoanalyse, merkte op in “Totem en Tabu:” De naam van een persoon is een van de belangrijkste componenten van zijn persoonlijkheid “, maar heeft nooit uitgelegd waarom hij de zijne heeft veranderd. Trouwens, zijn moeder noemde hem liefdevol Zigi … misschien leek Sigmund hem moediger of meer Duits dan Sigismund?

“De vijandigheid tegenover de naam is niet verbonden met de naam als zodanig, maar met het feit dat het voor onszelf symboliseert, voor onze ouders of in het collectieve onbewuste,” zei Jungiaanse analist Olga Efimova.

Ik ben het niet

“De hoofdfunctie van de naam is om ons aan te duiden, maar het betekent altijd iets anders”, merkt de analist op. – Er zijn woordenboeken met namen met vertalingen van hun betekenissen uit oude talen. En nieuwe namen hebben een teken van tijd. Dus, aan het begin van de twintigste eeuw, noemden ze de kinderen van Vladlen (reductie van “Vladimir Lenin”) of de Reverages (“Revolution of the World”) “” “.

Als het kind is vernoemd naar een lid van de familie of historische held, wordt hem hierover verteld-en samen met de naam die hij “erfenis” krijgt, ontvangt hij kenmerken.

“De toewijzing van deze symbolische betekenissen is een lang proces”, benadrukt Olga Efimova. “Hij kan de persoonlijkheid naar ontwikkeling duwen, maar het kan protest veroorzaken, de terughoudendheid die overeenkomt met de verwachtingen van de ouders en het beeld dat wordt ingesteld door de naam die ze hebben gegeven”.

Ik wil mijn nieuwe omgeving zijn

“In de moderne wereld reizen we veel, veranderen we vaak de werkplek of het land – en degene die in de nieuwe omgeving komt, heeft de neiging zich er sneller in aan te passen. En de verandering van naam wordt de eerste stap langs dit pad, ”denkt Olga Efimova. – Mushlan kan bijvoorbeeld in Marina veranderen “.

Het is gemakkelijker voor anderen om te onthouden, het is gemakkelijker om te communiceren. “Maar hierachter kan er een afwijzing van hun nationaliteit zijn, een gevoel van de inferioriteit -deze gevoelens zijn meer kenmerkend voor degenen die niet genoeg zelfvertrouwen en zelfvertrouwen hebben gehad.”.

Nina, 47 jaar oud, oogarts

‘Moeder noemde me ter ere van mijn grootmoeder – ik denk dat ze haar hiermee probeerde te sussen, maar er kwam niets van. Grootmoeder heeft altijd meer van haar zoon gehouden, en haar moeder behandelde koud en ook voor mij ook. Ik ben opgegroeid met het gevoel dat ik met de naam haar vijandigheid draag. Als kind wilde ik echt dat ik als mijn moeder zou worden genoemd, Zhenya. Maar haar moeder zei dat ze zelf niet van deze naam hield – het leek haar “kwetsbaar” en aseksueel.

Eens besloot ik Spaans te onderwijzen, en in de cursussen kregen we aangeboden om nieuwe namen voor mezelf te kiezen. Ik vond mezelf zo graag Maria genoemd dat ik mezelf begon te voorstellen aan Masha alle nieuwe vrienden. Tegelijkertijd voelde ik me anders, meer aanhankelijk, goedgelovig. Ik dacht er al aan om de naam officieel te veranderen, maar ik realiseerde me dat het me spijt dat ik Nina voor altijd zou weigeren. Dus het bleek dat er in mijn naam nog steeds iets waardevols voor mij is “.

Ik hou niet van mezelf

“Van alle woorden die het kind hoort, zal dit van fundamentele betekenis zijn die narcistische integriteit biedt: zijn naam”, schrijft het kind psychoanalyticus Francoise Dolto in het boek “onbewuste beeld van het lichaam”. Niet van je naam houden – betekent het om niet van jezelf te houden?

“Ja, dit kan betekenen dat een persoon een negatief beeld van zichzelf heeft”, bevestigt de sociaal psycholoog Nicolas Gegen. – Hij die persoonlijke disfunctie ervaart, neemt vaak iets externs in zichzelf af – bijvoorbeeld zijn uiterlijk of naam. “. Als een gevoel van disfunctie voorbijgaat, verandert de houding ten opzichte van de naam.

Wat moeten we doen?

Praat met ouders

Als je nadenkt over waarom je ouders je zo’n ongepaste naam hebben gegeven en waar ze aan dachten, dan is het het beste om niet te fantaseren, maar om ze direct te vragen: “Waarom is deze naam? Die het hebben gekozen? Was je het eens onder jezelf? Hoe naar uw mening het mijn leven zou moeten beïnvloeden?” enzovoort.

Een dergelijk gesprek zal helpen om uw houding aan ouders te verduidelijken en te scheiden van houding tegenover uzelf.

Kies de juiste vorm van de naam

Maak een lijst met alle mogelijke derivaten van uw naam: trek vrienden, internet en andere bronnen aan om het aantal opties te vergroten. Kies het formulier dat je het leukst vindt en gebruik het. Als er nog steeds niemand is, bedenk dan een “creatief pseudoniem” voor jezelf.

Probeer een nieuwe naam

Voordat u uw naam officieel verandert, probeer het dan – stel jezelf kennis met de nieuwe kennissen, bijvoorbeeld collega -reizigers op de weg of gesprekspartners op internet. Beoordeel Erectiestoornissen – wat is het, waarom wordt je lul niet hard en wat kun je doen? uw indrukken: ze kunnen in de loop van de tijd veranderen. Misschien staat de zaak helemaal niet in de naam – of niet alleen in. Stel de vraag: wat wil je in je leven nog meer veranderen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top